Три факти про органічну кукурудзяну крупу:
Харчова цінність | |
---|---|
Жири | 1,2 г |
Вуглеводи | 75 г |
Харчові волокна | 4,8 г |
Вода | 14 г |
Яка поживна цінність кукурудзи? Качан виглядає великим, проте самого зерна там, зазвичай, до 100 грамів. Кукурудза низькокалорійна: в 100 грамах 20% вуглеводів і 100 ккал (хоча підрахунок калорій не є запорукою здорової ваги).
У ній міститься величезна кількість вітаміну Е. також в кукурудзі багато вітаміну А і С, нікотинової кислоти, фолієвої кислоти, калію, кальцію, натрію, нікель, фосфору і магнію. При варінні частина поживних речовин йде, але багато важливих мікроелементів і вітаміни збережуться.
Крім того, горох містить практично всі необхідні нам вітаміни та мінерали, а також значну кількість клітковини. 100 г зеленого горошку містить: Вуглеводи: 6,5 г Клітковина: 2 г
За словами лікаря, за добу достатньо 200 грамів, тобто одного качана. Це буде добова доза клітковини, яка надміру міститься в кукурудзі. Також ця культура містить безліч мінералів, вітамінів та антиоксидантів. Незважаючи на всю користь кукурудзи, їсти цей продукт щодня не можна.
Кукурудза БЖУ має на 100 грам білків 3,3 г, жирів 1,4 м Також міститься в кукурудзі вуглеводів до 6% (18,7 г), що становить до 75% енергетичної потреби порції (75 ккал).