Тверді десерти, десерти з міцною верхньою скоринкою їдять виделкою. Якщо пиріг подають із морозивом, то притримувати його потрібно виделкою, а ось їсти ложкою .Nov 1, 2020
М’який бісквітний торт їдять десертною ложечкою або виделкою в напрямку від гострого кінця до широкої (зовнішньої) частини. Твердий торт, де основа вафлі, коржі з пісочного тіста, слойки або безе, їдять за допомогою десертної виделки і ножа.
Торти з м’якою основою їдять десертною виделкою, починаючи із загостреного кінця. М’які десерти без бісквіта їдять чайною ложечкою. Для шоколадних і фруктово-ягідних тортів з основою з бісквіта і прошарком використовують десертну виделку і ніж: від порції відрізають маленькі шматочки і відправляють їх до рота, піддягаючи виделкою.
Виделкою ми притримуємо десерт, коли ребром ложки відрізаємо шматочок десерту. Також за допомогою виделки ми підштовхуємо на ложку відрізаний шматочок, ягоди і так далі… Їмо ми з ложки, тримаючи її в правій руці. Таким чином десертом можна ласувати максимально легко й естетично.