При використанні закочувальної кришки необхідно звертати увагу наскільки щільно після закочення кришка прилягає до банку, для цього потрібно перевернути банку і подивитися, щоб рідина, що знаходиться в банку, не витікала. При покупці кришок звертайте увагу на гумове кільце ущільнювача.
Для якісної консервації продуктів вибирайте тугі поліетиленові кришки, якими неможливо закупорити банку без їх попереднього розігріву.
Лаковані металеві кришки підходять для солоних та кислих заготовок з овочів, фруктів та ягід. Нелаковані варіанти тільки для короткочасного зберігання некислих продуктів (варення, джеми або компоти), так як метал вступає в реакцію з кислим середовищем і псує смак продукту.
Якщо у вас є банку, але ви не знаєте якого розміру вам потрібна кришка, виміряйте діаметр шийки разом з різьбленням. Це і буде розмір кришки.