Дорослим рекомендовано споживати 400 г фруктів і овочів щодня. Це допоможе зменшити ризик виникнення ожиріння, діабету 2-го типу, серцево-судинним захворюванням та деяких видів раку [1]. Для того, щоб ваш організм нормально функціонував, ви маєте щодня споживати овочі та фрукти.
Як розповіла Алла Приймак, здоровій людині середнього зросту та ваги варто з'їдати 300 грамів овочів за 4-5 прийомів їжі та 300 грамів фруктів, ягід за два прийоми їжі. "Бажано за один раз їсти не більше 150 грамів фруктів, ягід, щоб не навантажувати травну систему", — каже лікарка-дієтолог.
Медик повідомила, що фруктоза, яка міститься в ягодах і фруктах, може провокувати накопичення жирових клітин в організмі. Тому людям, які схильні до повноти, потрібно обмежити ці продукти, оскільки надлишок загрожує появою небезпечних процесів у печінці.
Овочі – джерела клітковини Недостача клітковини збільшує ризик виникнення проблем з кишечником, таких як запор та геморой. Окрім цього, підвищується ризик серцевих захворювань: інсульту, високого кров'яного тиску, ожиріння, діабету 2 типу, раку товстої кишки та раку молочної залози.
Під час кожного прийому їжі радять з'їдати від 70 до 100 грамів. Якщо наминати велику кількість овочів за раз, – ризикуєте отримати здуття живота і запалення слизової кишківника.
Фрукти і овочі забезпечать вас клітковиною і вуглеводами, але з них ви не отримаєте потрібної кількості жирів і білків. А вони життєво необхідні організму. Жири – для здоров’я мозку, достатньої кількості енергії та обміну речовин, білки — для сильних м’язів і міцної імунної системи. “Якщо …