Сухе соління – найлегше, тому що в такому випадку виконується просте втирання солі в рибу. Потім вобла укладається в ємність і залишається в холодильнику кілька днів. Вже засолену воблу розміщують на гачках і сушать кілька днів, залежно від пори року.Feb 20, 2020
У середньому на свіжому повітрі риба сушиться близько тижня, якщо потрібно прискорити цей процес, то можна підвісити рибу над газовою плитою (зрозуміло, не дуже низько). Вона буде готова за три дні.
Як в'ялити рибу в духовці
- Тушку натерти сіллю та приправами.
- Поставити під гніт на 48 годин.
- Ретельно промити та просушити просолену рибу.
- Викласти рибну тушку на лист.
- Помістити в розігріту до 40 градусів духовку на 2:00.
- Після закінчення зазначеного часу рибу дістати та охолодити.
Як в'ялити рибу взимку на морозі?
- Перед тим, як в'ялити рибу взимку, видаліть бруд з тушки, не промиваючи її.
- Використовуючи великі соляні кристалики, густо пересипте рибку і помістіть під гніт на кілька днів.
- Обсушивши, рибу залишають підвішеною на морозі на 7 днів.
Feb 2, 2018