Джерела антиоксидантів Найбільше їх у фруктах і овочах.
Найбільш відомі неферментні антиоксиданти: аскорбінова кислота (вітамін С), токоферол (вітамін Е), β-каротин (провітамін А) та лікопін (у томатах). До них також відносять поліфеноли: флавін та флавоноїди (часто зустрічаються в овочах), таніни (в какао, каві, чаї), антоціани (у червоних ягодах).
Отже, що їсти, щоб допомогти своєму організму захиститися від атак вільних радикалів: Томати, морква, абрикоси, гарбуз, червоний перець, тобто все помаранчеве і червоне. Цей колір дають пігменти каротиноїди. У нашому тілі вони вловлюють вільні радикали і стають вітаміном А та його похідними.
Основна дія антиоксидантів Нейтралізація вільних радикалів, які спричиняють окислювальний стрес, відбувається шляхом передачі електронів, які зменшують реактивність радикалів, забезпечуючи їхню стабільність. Ця велика і відповідальна робота – основна функція антиоксидантів.
Астаксантин – найпотужніший антиоксидант в природі. його вплив на шкіру, імунітет та відновлення пошкоджених тканин.