На 1 склянку крупи вам знадобиться близько ½ чайної ложки.
Фізіологічно оптимальна порція для чоловіків – 300-350 г, для жінок – 200-300 г.
Деякі дієтологи наполягають на 3 повноцінних прийомах їжі (від 350 до 600 калорій щодня) і від 1 до 3 перекусів протягом дня (від 150 до 200 калорій). Головна особливість полягає в тому, щоб ви не залишалися без їжі більше 5 годин. По суті ви ділите свою денну норму калорій на більшу кількість прийомів їжі.
Вам потрібно взяти необхідну кількість крупи, висипати її в каструлю, залити холодною водою або молоком. Помішуючи, варити кашу до тих пір, вона вона не закипить, а потім зменшити вогонь і продовжувати варити 20-30 хвилин до загустіння. Зняти каструлю з вогню і дати каші настоятися 15-20 хвилин під кришкою.
Ключове правило при варінні гречки – дотримуватися пропорції: на одну порцію гречки потрібно брати дві порції води. Якщо хочете, щоб гречка була більш розсипчастою – використовуйте пропорцію 1 до 2,5.
При приготуванні, каша зазвичай збільшується у розмірі з рівня 2 до 3 разів. Тому одна порція готової каші може становити приблизно 150-300 грамів залежно від типу і кількості води, яку ви …