Для турки найкраще ручні турецькі Sozen (у нас TimA), серед електричних дуалізм: або дешевий компроміс – будь-яка ножова, або “доросла” жорнова, від Eureka Mignon Manuale і дорожче.Jun 4, 2016
Для турки потрібен дуже дрібний помел, що нагадує пил. Для еспресо – трохи більший, ніж для турки, але теж дрібний. Для гейзерної кавоварки – трохи більший, ніж для еспресо. Для аеропреса, пуровера і кемекса потрібен помел середнього розміру.
Дрібний помел підходить для заварювання кави в турці …. Кавомолки можна розділити на три типи:
- Ножові – відмінно підходять для великого і середнього помелу. …
- Жорнові – необхідні для отримання дрібного помелу, тому що ножові кавомолки з таким завданням не справляються. …
- Ручні – якщо ви хочете зробити “по-старому” :).
Feb 27, 2018
Якість помелу. Прийнятну якість помелу дають ручні кавомолки з конічними жорнами. При цьому важливо звернути увагу на їхній розмір: чим жорна більші, тим рівномірніший помел. Також покращує якість помелу наявність осьового підшипника. Ножові кавомолки дають нерівномірний помел, в огляді ми їх не розглядаємо.