Сир багатий кальцієм і фосфором, а значить при його частому вживанні поліпшується стан зубів, нігтів, волосся, кісткової тканини і нервової системи. Крім високого вмісту кальцію, кисломолочний сир практично не містить речовин, що перешкоджають його засвоєнню.
Одним з лідерів за корисними властивостями є пармезан. Це справжнє джерело кальцію і фосфору, в ньому багато білка і мало жиру, а поки сир витримується (24-36 місяців), в його складі сильно зменшується вміст лактози. Ще один корисний сир — моцарела.
За відсутності протипоказань цей продукт можна їсти щодня в невеликій кількості. Скільки домашнього сиру можна їсти на день? Для дорослих рекомендована добова норма вживання — до 200 г. Для дітей від одного року — 60-100 г, а для малюків до року — не більше 20 г.
Правильно: Сир чудово підходить для сніданку та обіду. Він покращує роботу травної системи і прекрасно засвоюється організмом, не обтяжуючи шлунок. Неправильно: А ось на вечерю його їсти не варто. Не створюйте собі зайвий дискомфорт перед сном.
Сир містить амінокислоти, білок, кальцій і мінерали, які є необхідними для нормальної роботи організму. Амінокислоти, які містить білок, є будівельним матеріалом для клітин, м'язів та органів. Кальцій важливий для зміцнення кісток і зубів, а також для нормальної роботи нервової системи й м'язів.
Експертка закликала відмовитися від сирів з високим ступенем оброблення. Зокрема, це стосується крем-сиру і плавлених сирків. Саме у цих продуктах міститься найбільша кількість натрію, а отже вони категорично заборонені до вживання людьми, які страждають від серцево-судинних захворювань.
Для здоров’я сир корисний тим, що допомагає скинути вагу, є прекрасним джерелом білків, вітамінів групи В і здорових жирів, а також різноманітних мінералів — кальцію, магнію, калію, фосфору, цинку і селенію, кожен з яких необхідний для нормального функціонування організму. …