«У свіжому кефірі близько 0,02 об'ємних відсотки етилового спирту на літр. А в кефірі, який лежить у холодильнику понад дві доби, ця цифра вже 0,04-0,06%. Але якщо після вживання кефіру відразу ж використовувати алкотестер, він може показати результат до 0,3 проміле.
– У квасе, безалкогольному пиві міститься менше одного відсотка етилового спирту від загального обсягу рідини У кефірі і того менше, десяті частки відсотка.
Харчова цінність та хімічний склад "Квас хлібний".
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Калорійність | 27 кКал | 6237 г |
Білки | 0.2 г | 38000 г |
Вуглеводи | 5.2 г | 4212 г |
Алкоголь (етиловий спирт) | 0.6 г |
У ньому присутні молочнокислий стрептокок, який зброджує лактозу з утворенням молочної кислоти, молочнокисла паличка, якою кефір зобов'язаний смаком, і молочні дріжджі – внаслідок їх життєдіяльності та утворюється етиловий. спирт.