Основна особливість осетинської випічки – це завжди тонкий шар тіста та велика кількість соковитої начинки. Найчастіше пироги готують з національним сиром, що має своєрідний смак та аромат. Як начинку використовують також і інші продукти: картопля, капусту, м'ясний фарш, бурякове бадилля, гарбуз.Apr 3, 2022
Чим відрізняється осетинський пиріг від звичайного слов'янської? Співвідношенням тіста та фаршу. Їх беруть порівну або з невеликою перевагою у бік наповнювача. Тому в осетинських пиріг тонкий шар хрусткого тіста і багато-багато соковитої та ароматної начинки.
Три пироги, що лежать один на одному, можуть трактуватися як три рівня: небо – верхній, вода – середній, земля – нижній. Також є трактування, згідно з яким пироги позначають минуле, сьогодення та майбутнє, а їхня кругла форма — землю.
Від самого початку осетинський пиріг символізує Сонце, головне світило для людей, тому все осетинське застілля "обертається" навколо осетинських пирогів! А три осетинських пирога, Складені один на одного, уособлюють три стовпи – Бога, Сонце і Землю.