Зберігайте запас інсуліну при температурі +2°С – +8°С у тому відсіку холодильника, де малоймовірне його заморожування (наприклад, бічний відділ холодильника). Уникайте впливу на інсулін високих (> +30°С) температур (це можливо, наприклад, якщо залишити інсулін на пляжі або в закритій машині влітку).
Використаний інсулін можна зберігати в чистій пластиковій коробці за кімнатної температури (20-25 °C), захищаючи від сонячного світла, впродовж 6 тижнів і 4 тижнів, якщо температура піднімається до 30 °C. Не можна зберігати інсулін у морозильній камері, під прямими сонячними променями або в бардачку автомобіля1-4.
Послідовність дій при наборі інсуліну Інсулін, який використовується, може зберігатися при кімнатній температурі не вище 25 °C, у захищеному від світла місці до 6 тижнів.
Загальноприйнятою практикою є зберігання запасів інсуліну в холодильнику (2-8°С). А ось відкритий флакон або картридж, який використовується зараз, потрібно зберігати при кімнатній температурі і не довше місяця. За температури до 25°С нерозкритий інсулін можна зберігати 4-6 тижнів.