Тажин простий в експлуатації: потрібно лише розігріти його нижню частину й обсмажити в ній на олії овочі зі спеціями та прянощами, потім додати до них основний інгредієнт (м’ясо, птицю або рибу), швидко обсмажити й накрити кришкою. Після цього необхідно зменшити вогонь і чекати остаточної готовності страви.Mar 2, 2018
Потрібно тільки покласти нарізані продукти на дно тажина, закрити його кришкою і залишити на плиті на кілька годин. Ні перевіряти страву, ні помішувати, ні підливати олію в процесі приготування не потрібно.
Посуд з алюмінію легкий, витримує сильний і тривалий нагрів. Такий тажин можна використовувати для смаження, тушкування, запікання в духовці. Він підходить для будь-яких плит, але на індукційну можна ставити тільки той посуд, який до цього не стикався з полум’ям газового пальника.
Перед першим використанням керамічний тажин рекомендується залити молоком, прокип’ятити й залишити остигати. Після цього молоко потрібно злити, а ємність вимити. Вважається, що такий процес допомагає закрити пори посуду і продовжити термін його служби.