Текілу п'ють холодною, і в жодному разі теплою, використовуючи її лише як аперитив або діжестив. Єдина страва, яка, на думку мексиканців, ідеально поєднується з напоєм – це місцеве guacamole – перчене пюре з авокадо, змішане з гострим томатним соусом.
Класичний спосіб пити текілу широко відомий. Крім самого напою знадобляться сіль та часточка лимона. Сіль насипають на ліву руку між великим та вказівним пальцем. Її злизують з долоні, одразу ж запивають текілою і закушують лимоном (а в ідеалі – лаймом).
Традиційне подання передбачає попереднє охолодження до 9-13 °C. Потім текілу змішують з газованою водою в рівних пропорціях і подають коктейль із сіллю та лаймом. Мексиканці вважають за краще зберігати текілу у холодильнику та пити у чистому без добавок.
Ще один дуже екстремальний спосіб пити текілу: треба взяти три чарки, в першу налити «Сангріту», в другу – текілу, в третю – свіжий сік лайма. Осушити їх залпом у тому порядку. Назва коктейлю російською перекладається як прапорець, а сам він символізує кольори мексиканського прапора.