У хлібі міститься весь набір вітамінів групи В, вітаміни групи А, К і Е, натрій, хлор, цинк, селен, мідь, кобальт, магній, кремній, калій, марганець, йод.13 May 2016
У батоні містяться життєво необхідні для організму людини елементи: крохмаль, клітковина, вуглеводи, білки, жири. У них є вітаміни, мінерали та мікроелементи (залізо, калій, магній та інші). Помірне вживання хлібобулочних виробів із пшеничного борошна приносить тільки користь.
Харчова цінність і хімічний склад “Батон нарізний з борошна 1 сорту (хліб)”.
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Вітамін В1, тіамін | 0.16 мг | 938 г |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.05 мг | 3600 г |
Вітамін В4, холін | 53 мг | 943 г |
Вітамін В5, пантотенова | 0.3 мг | 1667 г |
Але в процесі переробки зерна на борошно відбувається злущування оболонок, де більшою мірою і містяться вітаміни, тому ціннішим і кориснішим вважається хліб із високим вмістом висівок, вироблений із борошна грубого помелу (хліб білково-висівковий, зерновий, барвіхінський тощо).