супи (щі, борщ, бограч та ін), салати, фрі. Найкращий вибір для цих страв – картопля з червоною або рожевий шкіркою. Такі сорти добре зберігають форму при термообробці. Вони не розварюються за рахунок того, що в них є менший відсоток крохмалю (порівняно з бульбами з жовтою шкіркою).
Якщо ви не знаєте, що це за сорт, і скільки в ньому крохмалю, купуйте червоний або рожевий картопля, вона вважається менш крохмалистою, а значить більше підійде на жареху. Якщо ви берете овоч для приготування пюре, то купуйте плоди з білої шкіркою. Вони миттєво розварюються, а м'якоть буде розсипчастою.
Жовтий колір говорить про високий рівень каротину – він знижує рівень холестерину та живить органи зору. Також за рахунок каротину жовті бульби добре тримають форму, тому така картопля йде на запікання та салати. Біла шкірка бульб говорить про те, що в картоплі міститься багато крохмалю.