– Коли ви вибираєте листя салату, в першу чергу зверніть увагу на свіжість та зовнішній вигляд зелені. Качан має бути пружним, листя – не підв'ялим, без пошкоджень, жовтизни та темних плям. При виборі упакованих салатних сумішей звертайте увагу на термін виготовлення, а також на вигляд листя всередині пакету.
Про найкращі салати, з урахуванням важливих моментів при вирощуванні, і йтиметься далі.
- Салат батавія Одна з самих популярних і не вибагливих різновидів – батавія – відноситься до листових, зривного типу салатів. …
- Салат лолло роса …
- Дюболистий салат …
- Салат айсберг.
- Салат ромен …
- Рукола …
- Крес-салат …
- Цикорний салат вітлуф
Римська салат (інша назва – китайська капуста) відомий високим вмістом натрію. Його сік давно використовується в народній медицині при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. І все-таки вчені змогли вивести критерій, за яким можна виділити серед листових салатів "Чемпіона".
Найменш гіркими вважаються ті сорти, сік яких зелений (вони отримані з урахуванням сортів Азарт, Айсберг, Грейт Лейкс…). А найсильніше гірчать ті, чий сік білий і непрозорий, схожий на молочко кульбаби. Також звертайте увагу на грубі листя – якщо зі збиранням урожаю затягнули, з'являється гіркий присмак.