Сливовиця – алкогольний напій міцністю від 45 до 72%, що отримується шляхом перегонки зі зброженого сливового соку. Будучи по суті самогоном, напій має яскраву індивідуальність з м'яким смаком і тонким букетом, в якому відчуваються фруктові відтінки, аромат цвітіння та міцність дерева.Oct 6, 2022
slivovice) – сливова ракія (бренді), широко поширена у всіх балканських країнах, а також Словаччини, Чехії та Угорщини. Національний напій Сербії, Північної Македонії, Болгарії, Боснії та Герцеговини, Чорногорії, Хорватії.
Ракія сподобалася по смаку. Колір має прозорий, мінеральний. Природний аромат фруктів та свіжих трав. Смак м'який, абрикосовий, з легкою кислинкою.
Напій отримують із солодких ферментованих фруктів шляхом їхньої дистиляції. Можуть використовуватися різні плоди – виноград, слива, персики, абрикоси, яблука та ін. Для зброджування не використовуються дріжджі і додатково введений цукор – в процесі беруть участь тільки натуральні вуглеводи фруктів.