На жаль, на упаковці рідко вказують силу желатину, але її можна дізнатися у виробника. На даний момент силу желатину вказують на упаковці фірми Ewald (порошковий 220+, листовий 160-170), а також у Росії желатин фірми Dr Oetker має силу 200-220.
Желатин ділиться на: бронзовий (120-150) Блюм) срібний (160-190) Блюм) золотий (200-220) Блюм)…Як дізнатися силу желатину?
- желатин силою 120-140 Блюм – це желатин звичайнісінький з супермаркету (Приправич і т. …
- желатин силою 160-180 Блюм – це листовий Евальд
Сила желатину вимірюється в градусах bloom – що вище цифра, тим желирующая здатність краще, тим більше маси може стабілізувати. Найчастіше зустрічається желатин з силою 120-265 bloom. Якщо сила желатину у рецепті розходиться з тією, що є у вас, необхідно зробити перерахунок за вагою.
Блюм-Це показник «сили» желатину Чим вище ступінь Блюма, тим більше сильний утворюється гель, що має світлий колір і гарний смак. 220 Блюм – це найвищий ступінь фортеці серед желатинів. Поради: Не рекомендується нагрівати масу, що желюється, понад 80С, щоб уникнути неприємного запаху.