Стімер (англ. steam – пар) – насадка, яка приєднується до парової трубки кавомашини. Принцип роботи ґрунтується на найпростішій конструкції пульверизатора, за допомогою якого пара змішується з молоком. Капучинатори діляться на автоматичні (автокапучинатор) та механічні (панарелло).
Холдер (він же портафільтр) – це штука, в яку закладають таблетку кави, щоб зварити еспресо Група – місце в кавомашини, куди вставляється холдер з кавою. Скільки у машині груп, стільки порцій еспресо вона варить одночасно. Пітчер – ємність для збивання молока.
Еспресо-машина для домашнього використання включає портафільтр, темпер для трамбування меленої кави, дозатор і відділ заварювання, який визначає, скільки чашок кави можна зробити за один раз. також в склад кавомашини входять резервуар для води, панель управління, електричний шнур та спінювач молока.
Капуччинатор. У кавоварках він буває автоматичний (рідко) та ручний.