Плоди шипшини виглядають як мініатюрні червоні або помаранчеві яблука і знаходяться трохи нижче квіткових пелюсток троянд.29 вер. 2020 р.
Плоди шипшини використовують для профілактики і лікування при гострих і хронічних інфекціях, дистрофії, геморагічних діатезах, кровотечах різної етіології, при передозуванні антикоагулянтів, гострих та хронічних захворюваннях печінки (хронічний гепатит, холецистит, холангіт), захворюванні нирок і сечового міхура ( …
Якщо ви не знаєте, чи можна пити шипшину на ніч і скільки в день безпечно випивати відвару – запам'ятайте, що ВООЗ радить максимум 10 ягід на добу. Саме така кількість необхідна для щоденного вживання, і ні в якому разі не можна перевищувати норму.
Плоди ягодоподібні, 18 — 20 мм завдовжки, червоно-оранжеві, різні за формою, з численними волосистими сім'янками.
Відрізнити троянду від шипшини допоможе колір гілок. Пагони культурних сортів, мають червонуватий відтінок молодих гілочок. Якщо ви побачили світло-зелені паростки, які ростуть нижче місця щеплення або біля куща прямо з землі – швидше за все це поросль шипшини.
Шипшина – поширена в Україні і дуже корисна ягода, з якої варять ароматний чай. Відвар з цих плодів зміцнює імунітет і знижує артеріальний тиск. Готується чай з шипшиною дуже просто, а його приємний сам по собі смак можна доповнювати фруктами і прянощами.
Плоди шипшини є невеликими ягодами, що мають округлу форму і діаметр від 1 до 2 сантиметрів. Вони мають насичений червоний або помаранчевий колір, який може варіювати в залежності від сорту.