Приблизна витрата агар-агару: від 2 до 4 грам (не повної 1 чайної ложки) на 150-180 мл рідини. Перед тим, як використовувати агар-агар варто пам’ятати: Яку рідину і якої кислотності ви використовуєте? Чим кислотність рідини вища, тим більше агар-агару необхідно додати.Jul 29, 2015
❗️ Силу агар-агару можна перерахувати . 🔹На порцію зефіру потрібно Х грам агару 900. Щоб визначити кількість агару силою, наприклад, 1200 потрібно використовувати коефіцієнт, який розраховується – 900/1200 = 0,75.
Агар у наявності сильніший, ніж необхідний за рецептом, у 1200/900 = 1,33 раза. Отже, для закладки в зефір необхідно взяти наявного з силою 1200 в 1,33 раза менше. Тоді рецептурні 10 г ділимо на 1,33 = 7,5 грама. Тобто для приготування зефіру потрібно взяти наявний загущувач (агар) силою 1200 у кількості 7 г.
На 250-300 мл рідини потрібно 2-4 ч. л. агар-агару (залежить від того, наскільки рідина кисла). Агар – агар нерозчинний у холодній воді.