Як приготувати Наберіть у склянку від термоса сухофрукти, промийте в гарячій воді і засипте в термос. Закип'ятіть у чайнику 2 літри води і залийте в термос з сухофруктами під кришку. Кришку термоса закрутіть, наполягайте щонайменше 12 годин. Все – смачний, корисний, без цукру, без варіння компот з сухофруктів готовий.
Сухофрукти добре промити під проточною водою в друшляку. Залити 3-4 літрами води (з розрахунку на 200 г сухофруктів). Дати настоятися сушінням у воді не менше 4 годин. Зручно замочувати фрукти з вечора, а вранці варити узвар.
– Перед поїданням сухофрукти краще обмити водою. Потім їх можна додати до каші, сиру. Сухофрукти варто заливати водою для розм'якшення і випити її. А ось заливати сухофрукти окропом або варити з них компот я не рекомендую.