Кип'ятіння – популярний і найпростіший метод. У невеликій каструльці доводять до кипіння воду, опускають кришки і кип'ятять щонайменше п'ятнадцяти хвилин. Після кип'ятіння їх потрібно дістати і зробити це потрібно правильно. У жодному разі не опускайте у воду руки.
Нам знадобиться каструля, в яку ми заливаємо воду і кидаємо кришки для закруток, а зверху одягаємо друшляк і на нього ставимо вниз шийкою банки. Над окропом банкам вистачає 10-15 хвилин до повного очищення від мікроорганізмів. Після цього слід просушити в перевернутому вигляді і використовувати за призначенням.
– якщо в рецепті спеціально не вказано, скільки часу необхідно стерилізувати цю конкретну заготівлю, то стерилізуємо банки за такою схемою: 0,5 л – 10-15 хвилин; 1 л – 20-25 хвилин; 3 л – 30-35 хвилин.