Щоб чавунна сковорода не іржавіла в майбутньому, потрібно обов’язково витирати її після миття або злегка просушувати на плиті. А ще варто пам’ятати, що що частіше сковорода використовується для смаження, то міцніший захисний шар створюється на її поверхні.Oct 11, 2019
Що робити, щоб чавун не іржавів Саме для цього чавун прожарюють і змащують рослинною олією. Олія створює тонку плівку, яка оберігає чавун від потрапляння води в пори. І щоразу, під час готування, пори забиваються жиром, витісняючи вологу, і саме тому, що старший чавун, то менше він схильний до іржавіння.
Повторне прожарювання чавунного посуду допомагає позбутися корозії. Прогрійте виріб протягом години за температури близько 150 градусів, а потім вимийте теплою водою зі щіткою. Харчова сода або сіль. Сода або сіль змішуються з водою (консистенція розчину має бути дуже густою).
Усі чавунні сковорідки і каструлі, перш ніж покинути стіни заводу, проходять попередню обробку. Їх покривають тонким шаром лляної олії та прогрівають у печі за високої температури.