Молочний жир — виробляється з коров'ячого молока і часто додається до молочного та білого шоколаду, втім, шкоди організму людини не приносить (при помірному вживанні шоколаду).
Молочний жир є харчовою добавкою, що використовується у виробництві шоколаду та жирових начинок.
"Найкориснішим є гіркий шоколад. Але він повинен містити не менше 55% какао-продуктів (какао терте і какао-масло), тоді користь чорного шоколаду доповнюється яскраво вираженим ароматом і гіркуватим смаком", – консультує дієтологиня.
Найкориснішим вважається гіркий шоколад з мінімальним вмістом цукру. Крім останнього, в складі повинні бути тільки какао-боби і какао-масло. Такий продукт по праву можна вважати корисним за умови, що його споживання обмежене. На сьогоднішній день безпечною нормою споживання гіркого шоколаду вважається 30-50 гр.
За зовнішнім виглядом. Якісний справжній шоколад має глянсову поверхню і без будь-яких бульбашок. На місці зламу повинен бути матовий колір та хороший шоколад ламається з характерним дзвінким хрускотом. Це говорить про те, що в ньому міститься какао-масло і какао терте.
При високих фізичних навантаженнях допускається збільшення норми в півтора раза. Молочного та білого шоколаду лікарі рекомендують їсти у два рази менше – не більше 20 грамів в день.
Що це таке? Молочний жир – це концентрований жирномолочний продукт, що отримується з коров’ячого молока найвищої якості.