Спосіб приготування Натріть кожну рибку сіллю проти луски, ніби втирайте сіль. Далі в каструлю насипте сіль близько 2 сантиметрів завтовшки. На сіль покладіть рибу і зверху засипте сіллю. Накрийте рибу кришкою і відправте в холодильник на 3 доби.
Як правильно зробити таранку: метод сухого засолювання Насипте приблизно 0,5 см солі у великий металевий посуд із нержавіючої сталі, покладіть тараньку щільними рядами спинкою донизу і зверху щедро присипте сіллю, щоб вийшов справжній соляний шар завтовшки 1 см. На 1 кг риби потрібно приблизно 250 г солі.
Додаючи 30 грам цукру на 1 кг риби, м’ясо стає більш ніжним і соковитим. Цукор не дозволяє “пересолити” рибу. Використання цукру допомагає зберегти еластичність рибки. Якщо під час посолу не додати цукор, рибні тушки або філе просто дерев’яніють.