Правильною вважається тільки цілозернова крупа або пластівці грубого помелу, зварені на воді. Усі швидкорозчинні аналоги вівсянки, як правило, містять велику кількість цукру, добавок та підсилювачів смаку, шкідливих для організму, — пояснює вона.
Подавайте кашу зі свіжими фруктами та ягодами, медом, улюбленим сиропом, корицею.
Перший рецепт вівсянки на молоці Доведіть воду до кипіння та додайте вівсяні пластівці в киплячу воду. Варіть вівсянку приблизно 10 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи. Додайте молоко, продовжуйте помішувати ще кілька хвилин (не більше 5). Додайте сіль, цукор за смаком.
Починаючи свій ранок з вівсянки, ви також приносите багато користі серцю. Завдяки високому вмісту клітковини ця каша допомагає знизити рівень "поганого" холестерину, а ще стабілізує рівень цукру в крові та знижує високий кров'яний тиск. А це відіграє неостанню роль у мінімізації ризиків розвитку серцевих захворювань.
Вівсянка може бути небезпечною для діабетиків і не тільки А оскільки вівсянка може спричинити повільне спорожнення шлунка, вона може вплинути на час та спосіб засвоєння інших поживних речовин, що стане проблемою для діабетиків. Надлишок вівсянки (понад порція щоденно) також може спровокувати дефіцит кальцію.