У період грудного вигодовування немає необхідності дотримуватись особливої дієти, головне – щоб Ваш раціон був збалансованим. Він повинен включати багато фруктів і овочів, цілісні злаки, наприклад овес, бурий рис, різні крупи і хліб з позначкою «цільнозернове», «з шпалерного борошна» або «з борошна грубого помелу».
Жінка, годуюча дитини, щодня повинна отримувати з їдою: 130-150 г білків, 100-120 г жирів, близько 600 г вуглеводів. Безпека. Відразу після пологів доведеться відмовитись від продуктів, здатних викликати алергію. До них входять горіхи, гіркий шоколад, мед і навіть молоко.
Джерела основних поживних речовин
Поживна речовина | Продукти |
---|---|
Кальцій | Сир, яйце, молоко, сир. |
Залізо | М'ясні продукти (печінка, язик, м'ясо кролика, телятина), крупи (гречана, пшоно), гранати, яблука, плоди шипшини |
Вітамін С | Ягоди (агрус, смородина, шипшина), фрукти, овочі свіжі |
Що краще не їсти під час годування груддю Шоколад, арахіс, мед – алергени. Цитруси, екзотичні фрукти – місцеві фрукти легше засвоюються. Газовані напої – сприяють надмірному газоутворенню та здуттю живота.