Насіння коріандру використовуються набагато ширше – у хлібобулочній, кондитерській, рибоконсервній та лікеро-горілчаній промисловості, а в домашній кухні – у молочні супи, при гасінні м'яса, маринуванні риби, приготуванні хлібців, коржів, при засілі капусти (разом з кмином), при виготовленні квасів і пива.
мелений коріандр вважається універсальною спецією, яку додають і в перші, і в другі страви, а також м'ясо, рибу, овочі, соуси, маринади і підливи, використовують у складі пряно-ароматичних сумішей. Ця ароматна приправа здатна покращити та змінити смак холодних та гарячих напоїв.
Коріандр з давніх-давен широко використовується при застудах, особливо при хронічному кашлі і плевритах. Для приготування настою треба 1 ст. ложку подрібненого насіння (за їх відсутності можна і зелені) залити 1 склянкою окропу, настояти 15 хвилин. Приймати по 0,3 склянки 4 десь у день 30 хвилин до їжі.
Пряний індійський кава з коріандром та листочками базиліка має дуже цікавий пікантний смак. Він виходить неміцним, але в міру пряним, із гостринкою. Такий кава ідеально готувати осінніми або зимовими холодними вечорами, щоб зігрітися і наповнити своє житло ароматом прянощів.