Потрібно постаратися використовувати якомога меншу кількість борошна. Це відобразиться на ніжності страви та на тому, наскільки легко буде зліпити пельмені. Товщина тіста має бути не менше 2 мм, а сам пласт потрібно розкачувати невеликим. Найкраще розкачувати тісто маленькими порціями.4 лист. 2019 р.
Тісто для пельменів на воді без яєць: Тісто на домашні пельмені на воді не повинно вийти надмірно липким, важливо дотримуватися пропорції. Інгредієнти: борошно – 500 г; вода – 200 мл; сіль – ½ ч. л. Приготування: попередньо просіяти борошно і утворити з нього в каструлі гірку.
Як варити пельмені, щоб не злипалися По-друге, вкидати їх потрібно в киплячу воду. По-третє, потрібно трішки перемішати їх після вкидання у воду, щоб вони не прилипли до дна. Також ви можете додати олію прямо в воду, щоб вони точно не злиплися, або ж додати її чи масло, відразу після того, як дістанете їх із каструлі.
Рецепт фаршу на пельмені Підійде практично будь-яке м'ясо – яловичина, свинина, курятина і навіть риба. Найбільш популярний і традиційний варіант – пельмені зі свининою та / або яловичиною. На 500 грамів фаршу потрібно дві середніх або одна велика цибулина, а також мелений чорний перець і сіль за смаком.
Викладіть пельмені в воду і відразу перемішайте, щоб вони не злиплися між собою. Доведіть воду до кипіння, поки пельмені не спливуть на поверхню. Коли це станеться, зменшіть вогонь і готуйте страву 5-7 хвилин, іноді помішуючи. По закінченні процесу зніміть їх шумівкою, викладіть в тарілку і подавайте зі сметаною.
Рецепт тіста для пельменів на мінеральній воді
- 500 г борошна
- 1 яйце
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 250 мл мінеральної води
- ½ ч. л. солі
- ½ ч. л. цукру
Приготування пельменів – це мистецтво, яке потребує уваги до найдрібніших деталей. І один із найважливіших аспектів приготування цієї страви – товщина тіста. Від неї залежить як смак і текстура пельменів, а й час їх …