Все просто – звертайте увагу на склад продукту. У складі вершкового сиру на першому місці мають стояти вершки, а у складі сирного – молоко, що під час виготовлення перетворюється на сир або м'який сир.Oct 17, 2021
Сир
- Що це: м'який сир без витримки, що виготовляється шляхом створаження свіжого молока, та не призначений для тривалого зберігання. …
- Інші назви: м'який сир, домашній сир, вершковий сир, крим чиз
- Різновиди: рікотта, маскарпоне, філадельфія, фромаж блан
Ось до останніх і належить сир, який займає проміжне положення між сиром і сиром (Звідси і назва). Від першого цей продукт відрізняється легшою текстурою, а від другого – способом виготовлення.
Найбільш схожими за смаком, структурою та консистенцією, а також за способом приготування є бурсен і маскарпоне. До вершковому сиру відносяться і французькі "Chavroux" та "Petit-suisse", а також норвезький "Snofrisk". Склад та жирність можуть змінюватися в залежності від виду сиру.