Що можна покласти в сухопарник?
- Цедра цитрусових. Корки апельсинів, лимонів, лайма тощо.
- Різні прянощі. …
- Також цікаво виходить при додаванні кориці (я кладу стручкову) та ванілі.
- Фрукти-ягоди. …
- Родзинки. …
- Листя рослин, наприклад, смородини.
- Хліб!
При правильній конструкції в сухопарнику залишаються тільки домішки, міцність яких близька до нуля, тому рідина із сухопарника слід вилити.
Сухопарник має бути мідним. Мідь пов'язує жирні кислоти та адсорбує сполуки сірки, що викликають неприємний запах продукту та небажаний мильний присмак. Перегонка самогону з сухопарником з міді робить дистилят більш ароматним та смачним.