Якщо бродіння припиняється, рукавичка здувається та опадає. Якщо це сталося раніше запланованого, з вином явно щось негаразд. Непряма ознака – відсутність бульбашок на поверхні сусла. Коли сусло блукає правильно, вони є у великій кількості.
Зрозуміти, що ваш напій зазнав подвійної ферментації нескладно. Просто у вині, в якому не повинно бути бульбашок (тихі вина), вони з'являться. У будь-якому випадку, навіть при безпеці багатьох дефектів, краще не пити зіпсоване вино.
Молоде, що ще не перебродило вино можна спробувати, щоб визначити його міцність, додати компоненти, що покращують смак напою. Але пити такий алкоголь не рекомендується. Занадто багато в незрілому суслі шкідливих або навіть небезпечних домішок, які можуть заподіяти шкоду здоров'ю.