Можна додавати до раціону сечогінний трав'яний чай у невеликих кількостях.. Такі властивості мають корінь імбиру, листя берези, меліса і м'ята, квітки чорної бузини, вербена – ці рослини мають властивість підвищувати розчинність оксалатів у сечі, тим самим покращують їх виведення.
Забороняються: продукти з великим вмістом вітаміну C та щавлевої кислоти: горох, квасоля, боби, буряк, редька, редис, салат, щавель, шпинат, ревінь, петрушка, кріп, шипшина, смородина, чорниця, цитрусові, сир, сир, печінка, нирки, язик , мізки, солона риба, колодці та заливні на желатині, бобові, солоні сири, …
Особливо часто оксалати виявляються в сечі при вживанні продуктів, В яких знаходиться велика кількість солей щавлевої кислоти Найбільша кількість щавлевої кислоти міститься у щавлі, винограді, яблуках, помідорах, шпинаті.
Забороняється:
- М'ясні та рибні відвари, колодці, бульйони, консерви, ковбаси, шинка, грудинка, окіст свинячий, телятина (ніяких копченостей!!!
- Овочі: шпинат, щавель, буряк, томати, селера, зелені боби, ріпа, редька, ревінь, квасоля, соя, горох, сочевиця, смажена картопля, боби-лопатки.