Застосовувати желатин Dr. Oetker дуже просто – змішати вміст упаковки та 1,5 літра води, залишити для набухання на 10 хвилин. Прогріти при помішуванні до 60 ° С, не доводячи до кипіння, до розчинення гранул.
Порошковий желатин потрібно замочувати у воді у співвідношенні 1:6 (іноді використовують формулу 1:5). Це означає, що якщо в рецепті вам потрібні 10 грамів желатину, ви замочите його у 60 грамах води. У всіх інших сенсах порошковий та листовий желатин абсолютно ідентичні, якщо мають ту саму силу желювання.
Розвести желатин просто: розчинити у холодній воді, далі долити рідини до потрібного об'єму, підігріти.Як приготувати
- Важливо дотримуватись пропорцій, інакше може вийти гумовий виріб: …
- Не можна желатин кип'ятити. …
- Не можна остуджувати желатинову суміш у морозилці, вона закристалізується; …
- Термін придатності має важливе значення.