Актуальні поради Українцям Як замочити сир?

Як замочити сир?

Зазвичай сири типу Бринза бувають дуже солоними і такий сир шкідливий у великій кількості – сіль може затримувати рідину в організмі, що призводить до набряку. Тому перед їжею його краще вимочити у воді чи молоці – сир залишиться смачним, але зайва сіль піде.

Найчастіше використовують такі варіанти:

  1. м'які сири 4 години у розсолі на кожний кілограм ваги в голівці. Камамбер, Бринза, Лімбургер та ін.
  2. напівтверді сири 6 годин у розсолі на кожний кілограм ваги в голівці. Гауда, Маасдам, Качотта та ін.
  3. тверді сири 8-10 годин у розсолі на кожний кілограм ваги в голівці.

Щоб швидко відновити продукт і зробити ніжним і молочним, достатньо на 1:00 завантажити його в ємність з молоком, після чого можна використовувати за призначенням. Однак не всі сири розм'якають, просто полежавши у молоці. Якщо цього не сталося, молоко треба підігріти, потім знову покласти сир.

Related Post