Актуальні поради Українцям Як кип'ятити кришки для консервації?

Як кип'ятити кришки для консервації?

Кип'ятіння – популярний і найпростіший метод. У невеликій каструльці доводять до кипіння воду, опускають кришки і кип'ятять щонайменше п'ятнадцять хвилин.. Після кип'ятіння їх потрібно дістати і зробити це потрібно правильно. У жодному разі не опускайте у воду руки.Aug 26, 2019

У духовку можна класти кришки, що закручуються. Не стерилізуйте кришки з гумками, оскільки останні можуть розплавитись. Їх потрібно прокип'ятити у воді 10-15 хвилин. Закрийте духовку та встановіть температуру 100–110 °C.

Попередньо кришки і банки слід вимити з миючим засобом, потім добре промити водою, можна з додаванням слабкого розчину оцту (9%). Потім потрібно поставити каструлю з водою на плиту, закрити кришкою з отвором, поставити в отвір банку та кип'ятити 10-15 хвилин.

Цей метод зручний тим, що ви можете разом стерилізувати і твіст-офф, і банки. Розжарити духовку до +50°. Покладіть у нього гвинтові кришки та скляні банки. Через 10 хвилин збільште температуру до +100° та стерилізуйте вироби ще 15 хвилин.

Related Post