Актуальні поради Українцям Як прискорити процес солоду?

Як прискорити процес солоду?

Для прискорення процесу набухання можна підвищити температуру води до 12 або 21°C. Найбільш сприятлива температура для замочування – 12°C. Важливо не допустити перемочування збіжжя, оскільки перенасичене водою зерно може почати гнити.

Щоб так проростити зерно, треба зерно пшениці або ячменю помістити в глибоке відро і промити гарячою водою, все сміття спливе – його зливаємо. Замочуємо зерно у теплій воді на 10-12 годин. Потім розрівнюємо зерно для пророщування на плоскій поверхні завтовшки приблизно 5см.

Готовність визначають за розміром паростка (корінець). Для житнього солоду Довжина паростка не повинна перевищувати довжини зерна, для ячмінного нормою вважається корінець, який довший за зерно в півтора-два рази. Також зерно має бути солодкуватим на смак і пахнути огірком.

Перші півроку 1 кг білого (сухого) солоду може оцукрити 4-5 кг крохмалевмісної сировини.

Related Post

Навіщо адреналін при алергії?Навіщо адреналін при алергії?

Адреналін вводиться як перша негайна швидка терапія при купіруванні анафілактичного шоку, оскільки в організмі відбувається: стимулювання адренорецепторів судин, підвищення артеріального тиску (АТ); Підшкірно, внутрішньом’язово, внутрішньовенно крапельно. Алергічні реакції негайного типу