Спочатку м'ясо нарізається великими шматками і на добу занурюється у солону воду зі спеціями, зверху треба притиснути пресом. Через добу м'ясо виймається з води і нарізається на дрібніші шматочки, близько 5 см, потім м'ясо посипається сіллю та будь-якими спеціями і укладається на деко-решітку.
Якщо ви м'яте птаха, пробувати делікатес можна через кілька днів. Не тримайте біле м'ясо у підвішеному стані у марлі більше тижня. Бараніну, яловичину, свинину або оленину залиште вялитися на 2-4 тижні, залежно від товщини шматків.
Починаючи приблизно з 10 до 15 хвилин після соління, розсіл, утворений сіллю, почне руйнувати м'язову структуру м'яса, при цьому допомагаючи м'ясу поглинати більше вологи, яка утворилася з солі. Однак весь цей процес займає досить багато часу, тому від 3 до 40 хв. м'ясо все ще працюватиме з сіллю.