Відповідно до вимог, яйця повинні зберігатися у сухому приміщенні при потрібній температурі. Курячі яйця дозволяється зберігати за вказаної температури торгового залу. А ось перепелині дійсно вимагають температурного режиму від +4 до +10 градусів, тобто зберігати їх треба тільки на полиці холодильника.
Їх допускається зберігати при температурі не вище +20°C та не нижче 0°C. До їдалень відносяться яйцятермін придатності яких не перевищує 25 діб з дня сортування при температурі зберігання не вище +20°C і не нижче 0°C. При зберіганні столових яєць при температурі від 0°C до -2°C термін їх придатності становить 120 діб.
При цьому яйця потрібно зберігати за температури +2+4°С. Тому найкраще місце для них – контейнери для овочів та фруктів унизу холодильника. Саме яйце – дивовижний і складний організм з шкаралупою, що дихає, тому перед тим, як помістити яйця у холодильник, не варто їх мити – інакше пори шкаралупи закупоряться.
Яйця, як та будь-який інший продукт, можна зберігати без холодильника, але певну кількість часу. Наприклад, цісаріні яйця можна зберігати при кімнатній температурі до місяця, тому що у них дуже тверда шкаралупа та щільна плівка. Перепелині можуть обійтися без холодильника довгий час.