Особливо багаті ретинолом риб'ячий жир, яйця, вершкове масло, молоко, яловича печінка. Кількість ретиноїдів у продуктах може значно знижуватися при неправильному зберіганні, при псуванні жиру. До цього результату призводить перегрівання (тривале кипіння) жиру у процесі приготування їжі.
Продукти тваринного походження з вітаміном А
Продукти харчування – 100 гр | Зміст вітаміну А, мкг | % від добової норми (800-1000 мкг) |
---|---|---|
Печінка свиняча | 39100 мкг | 4887% |
Печінка куряча | 12800 мкг | 1600% |
Печінка (індичка) | 8000 мкг | 895% |
Жир із печінки тріски | 30000 мкг | 3333% |
Кращі джерела вітаміну А – риб'ячий жир і печінка, наступними в ряді стоять вершкове масло, яєчний жовток, вершки та незбиране молоко. Зернові продукти та зняте молоко, навіть із добавками вітаміну, є незадовільними джерелами, Так само як і яловичина, де вітамін А міститься в незначних кількостях.