Довести воду до кипіння, зменшити вогонь і варити при бульбашковому кипінні 7 хвилин – це ідеальний час для варіння круто. Для яєць у мішечок розкид ширший – від 5 до 6 хвилин. Досконалі яйця некруто готують 4 хвилини після закипання води. Вода не повинна сильно кипіти, щоб білок не став гумовим.5 Dec 2018
У середньому, для варіння круто зварених яєць знадобиться не менше 10 хвилин – плюс, додаткові 3-7 хвилин на нагрівання води до температури кипіння. Простий спосіб прискорити процес – закип’ятити воду в чайнику, потім долити її в каструлю з яйцями (важливо, щоб там уже була приблизно половина води – інакше шкаралупа лопне).
Також покладіть яйця в каструлю, залийте холодною водою і додайте сіль. Накрийте кришкою і доведіть до кипіння на середньому вогні. Вимкніть вогонь, але не прибирайте каструлю з плити і не відкривайте. Залиште яйця на 15-20 хвилин.
Від часу варіння залежатиме щільність жовтка:
- 4-5 хвилин необхідно для яєць некруто.
- 6 хвилин для заварних і твердих яєць некруто.
- 7 хвилин для вершкових яєць круто.
- 8 хвилин для твердих, але ще вершкових яєць.
- 9 хвилин для дуже твердих яєць, зварених круто.
3 Feb 2022