Банку має бути герметичною. Підходять ємності із силіконовим ущільнювачем. Якщо місце для ємностей планується на відкритій полиці, банка має бути непрозорою. Якщо чай стоятиме в темній шафі або холодильнику, прозоре скло допустиме.
Найкраще зберігати листя у фарфорових ємностях із щільно прилеглою кришкою. Вони зберігають чай у сухості, не пропускають світло і бережуть від попадання сторонніх запахів. У скляних ємностях чай можна зберігати у темному місці — наприклад, у кухонній шафі.
«Не можна зберігати чай у пластиковій банці, папері або целофані, оскільки вони, як правило, не герметичні і можуть надавати чаю специфічний запах. Холодильник – також не місце для зберігання чаю. Ідеальна для пакування та зберігання чаю – фарфоровий та скляний посуд, меншою мірою – фольга.