Користь сала Сало містить жиророзчинні вітаміни: А, D, Е, вітаміни групи В (В1, В2, В3, В6, В12). Є у його складі марганець, цинк та селен – відомий антиоксидант. Воно є джерелом омега-3 поліненасиченних жирних кислот, які необхідні для формування нейронів у головному мозку та допомагають протидіяти запальним процесам.24 лист. 2022 р.
Експерт рекомендує сміливо їсти сало при травмах опорно-рухового апарату, артритах, артрозах, бронхітах, сухому кашлі, екземах, захворюваннях нирок та печінки, сечового міхура, простатиті, опіках, обмороженнях та загальної слабкості. Цікавий факт про сало – воно дуже благотворно впливає на легеневу тканину.
Сало лікує бронхіт, очищує печінку, оздровлює жовчний, проганяє остеохондроз і ревматизм.
Сало – дуже корисний продукт. Воно знижує рівень поганого холестерину, покращує стан судин та продовжує молодість.
Максимально допустима кількість сала на деньСало можна вживати щодня. Але не більше ніж 10-30 грамів. Справа в тому, що продукт містить саме насичені жири. Але в організм повинні надходити і ненасичені.
Окремо варто підкреслити, що солоне сало має надлишок солі, яка сама по собі негативно впливає на стан здоров`я, зокрема, провокує затримку рідини та підвищення артеріального тиску. Тому найкраще споживати свіже сало, особливо тим, у кого є ризик розвитку серцево-судинних захворювань та хвороб нирок.
У салі міститься близько 900 ккал на 100 г продукту, що набагато перевищує калорійність багатьох інших продуктів. Користь сала може закінчитися, так і не почавшись, якщо …