Якщо риба дрібна, цільна, має приємний золотистий колір і покладена рівними рядами – перед вами якісний продукт. Зверніть увагу: у різних виробників шпроти можуть відрізнятися за кольором: одні темніші, інші світліші. Річ у тім, що всі виробники використовують різні технології копчення.Oct 18, 2012
Рейтинг шпрот в олії
- “Главпродукт” – 62 бали Зразок виявився повністю безпечним за всіма перевіреними показниками. …
- KAIJA (Латвія) – 59 балів Ці шпроти теж цілком влаштували експертів за критеріями безпеки та якості. …
- “Барс” – 55 балів …
- Gold Fish – 55 балів …
- “5 морів” – 52 бали
Dec 16, 2019
Розмір шпрот можна визначити за малюнком на банці. Зазвичай великі шпроти позначаються зображенням однієї рибки. Якщо намальовано кілька рибок – шпроти дрібні.
Шпроти можуть містити бензапірен (один із найнебезпечніших канцерогенів), який може накопичуватися в організмі, чинячи негативний вплив на геном клітини. Ще в них і дуже висока калорійність”, – наводить РІА “Новости” слова Четверикової. Також фахівець зазначила, що шпроти містять додаткову сіль.