У курячих лапках містяться колаген, вітаміни групи В, кальцій, цинк, селен, мідь і залізо. Холодець або холодець із курячих лапок корисні в період активного росту і для підтримки здоров’я кісток. Гіалуронова кислота з курячих хрящів покращує стан суглобів і підвищує пружність шкіри.
Курячі ніжки та столові прибори несумісні. Їх треба їсти руками. До ніжок додається чаша з водою, щоб обполіскувати пальці, або вологі одноразові серветки. Можна їсти ніжку, взявши її серветкою.
До їхнього складу, крім колагену, входить ще хондроїтину сульфат і гіалуронова кислота, які запобігають віковій дегенерації хрящів, зберігають їхню структуру, посилюють рухливість суглобів.
Куряча дієта: проста й ефективна Куряче м’ясо – джерело білка, а отже, енергії та сил. Їсти можна філе, крильця, гомілку і навіть стегна. Правило одне: курку краще варити (припустимі варіанти тушкування без олії, готування в пароварці або запікання у фользі), а шкіру не їсти .