Правильно зварений холодець – продукти, рідина, час приготування, застигне за 6-7 годин. Практика показує, що за ніч, а холодець так зазвичай і готують, холодець застигає дуже добре.
Холодець потрібно варити не менше 5-6 годин, а потім, щоб правильно приготувати холодець застиг, йому знадобиться простояти в холодному місці ще щонайменше 8 годин. Найкраще поставити страву в холодильник на всю ніч. Якщо ви приготували ідеальний холодець – Він застигне.
Перш за все весь холодець потрібно з тарілок вилити в каструлю і перекип'ятити. Це необхідно для того, щоб він не прокис. 25 г желатину йде на 1 літр холодця. Візьміть необхідну кількість порошку і розчиніть у невеликій кількості теплої води (на 25 г 100 мл) і залиште набухати на 20 хвилин.
Охолоджувати і доводити страву до готовності краще на середній полиці холодильника, а застигає холодець зазвичай стільки ж, скільки варився. Застиглий жир з готового холодця найкраще зняти, якщо ви не видалили його раніше.