Цей горіх утворює чудове поєднання з рисом, свіжими або тушкованими овочами, а також з м'ясом та птицею, є основою деяких пікантних соусів. У сиром, смаженому або підсоленому вигляді кешью є чудовою самостійною закускою.
Під час смаження горіхам завдається невелика шкода, руйнуються корисні ненасичені кислоти, які головним чином відповідають за підтримку на потрібному рівні артеріального тиску, гальмують старіння. Якщо розглядати ситуацію з такої точки, то сирі горіхи корисніші для здоров'я людини.
Горіхи їдять як самостійний продукт і смажать іноді з додаванням солі. Горіхи додають у салати і закуски, подрібнені додають у соуси і випічку. До алкогольних напоїв подають кеш'ю, обсмажені в маслі зі спеціями. Горіхи кешью часто входять до складу сумішей із сухофруктів та різні граноли.
Сирі горіхи та насіння корисніше смажених. Для збереження корисних речовин та розкриття аромату можна лише трохи прожарити їх при невисоких температурах.