Своєю чергою, звичайне вино краще не залишати відкритим більше двох годин. У холодильнику закриту корком пляшку червоного вина можна зберігати протягом трьох-чотирьох днів.
білі вина варто вжити максимум за три дні після того, як відкоркували; червоні – максимум за 5 днів; кріплені та десертні ще можна пити або використовувати для приготування їжі через 7 днів після відкриття пляшки.
Максимальний термін життя відкоркованого рожевого вина — не більше 3 днів. Червоне вино — до 5 днів Із червоним вином все непросто. Якщо воно має легку текстуру, зберігати його в холодильнику можна 1-3 дні. Якщо ви придбали повнотіле вино (насичене, щільне) — термін його зберігання збільшується до 5 днів.
Для міцних вин температура повітря не повинна бути нижче 16, але не вище 21 ° С; Червоні столові вина зазвичай витримують в кімнаті, де температура повітря від 13 до 15 ° С; Білі столові вина рекомендують тримати в приміщенні в дубових бочках з температурою повітря від 14 до 16 ° С.
Горизонтальне положення пляшки забезпечує контакт корку з вином. Так він не пересохне і не пропустить забагато повітря.
Вино п’ють і після закінчення гарантійного термінуПри правильному зберіганні воно не зіпсується, але може змінити органолептичні властивості.